Descobriu la història de...

El Desig de la Pedra de l'Encant

Escrita i il·lustrada per la Maria Ripol, en aquest vídeo la trobareu a més a més llegida pels mateixos personatges!

D'on va sorgir la idea del conte?

La història

Amb la voluntat de Xocolates Granollers de fer lligams amb la ciutat de Granollers, vam encarregar a l’escriptora i il·lustradora Maria Ripol que crees un conte a partir de la llegenda que sempre hem sentit:

 “La Pedra de l’Encant la va portar una riuada i una riuada se l’emportarà”.

La Maria va posar fil a l’agulla i va crear uns personatges plens d’identitat granollerina: en Màrius i la Gemma. I també una aventura que explica la llegenda als mes petits. El conte es va publicar el març de l’any 2013 amb el suport de l’Editorial Gent i Terra i Xocolates Granollers.  I va sortir a la venda amb el motiu de la Pasqua. Xocolates Granollers va crear la mona de la Porxada i els personatges del conte, que van rebre molts fillols i filloles del seu padrí aquella Pasqua. 

El Desig de la Pedra de l’Encant explica les aventures d’en Màrius i la Gemma, dos infants enamorats de la Porxada i de la Pedra de l’Encant que estan decidits a evitar de totes totes que el riu Congost, per mitjà d’una nova riuada, un dia es torni a endur la Pedra de l’Encant, tal com explica la llegenda.

El mural

Les il·lustracions de la Maria ens van agradar tant que des d’un primer moment no es podien quedar atrapades a les pàgines de paper, havien de sortir a la ciutat que dibuixaven. Per això vam imprimir en un primer moment un gran vinil i el vam encolar a la paret de davant de la botiga, al carrer Guayaquil. Tanmateix, el que ens feia il·lusió de veritat és que la Maria el pogués dibuixar i pintar directament a la paret. 

Vam engegar aquest projecte el febrer del 2020, però malauradament la pandèmia ens va fer plegar els pinzells. Va poder reenganxar el mural uns mesos més tard, i tothom hi va tenir lloc per pintar-hi un personatge. Els veïns del carrer Guayaquil i del Príncep de Viana, en Xavi de la perruqueria Arcarons, la Moni de la granja Groc, nosaltres mateixos… Va ser un festival ara que ja podiem sortir al carrer! 

En Joan Bonet, la Maria Ripol i en Vicenç Relats, a l’obrador de Xococolates Granollers el dia de la presentació del conte i la mona de Pasqua. 

La Maria Ripol i en Joan Bonet, pintant el mural de davant la botiga.